Vattenfall, is een energieonderneming die elektriciteit, energie-gerelateerde producten, gas, warmte en koude produceert en levert. Met circa 4.400 medewerkers bedient Vattenfall circa 2 miljoen klanten. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energielevering staat daarbij centraal. 

Onze drie kernwaarden – Safety, Performance, Cooperation - zijn een vanzelfsprekend onderdeel van ons dagelijks werk. Deze kernwaarden geven richting aan wat we doen.

1. Safety (Veiligheid)

Veiligheid heeft prioriteit bij Vattenfall: we doen er alles aan om een veilige en gezonde werkomgeving te creƫren. Dit betekent dat we streven naar een minimum aantal letselgevallen en zo min mogelijk verzuim. We proberen het bewustzijn van en de kennis over veiligheid en veilig gedrag te vergroten. Onze productielocaties kennen strenge veiligheidsnormen.

2. Performance (Prestatie)

Performance betekent dat we ernaar streven onze doelstellingen te verwezenlijken. Dit doen we op een manier die in overeenstemming is met onze kernwaarden en ethische normen. We doen ons uiterste best en evalueren continu onze acties. Zo blijven we onszelf verbeteren en zorgen we ervoor dat we onze strategische koers behouden. We doen wat we zeggen en we komen onze beloften na.

3. Cooperation (Samenwerking)

Cooperation betekent dat we elkaar vertrouwen en dat we open, eerlijk en integer samenwerken om onze doelstellingen te verwezenlijken. We leren van elkaar en wisselen kennis, informatie en ervaringen uit met collega’s uit andere landen en divisies. Dit is ook de manier waarop we samenwerken met onze externe stakeholders.