Bijeenkomst MVI-Energie

Bent u bezig met de implementatie van technische energie-innovaties, maar loopt u tegen weerstand aan? Wilt u grip krijgen op de gebruiker van uw energie? Wilt u de impasse in de gebruiks- en realisatieketen doorbreken om energie-innovatie van de grond te krijgen? Wees dan van harte welkom op de bijeenkomst van het programma Maatschappelijk Verantwoord Innoveren - Energie van RVO op 6 juni in Utrecht!

Hoor deze dag wat het programma MVI-Energie van RVO en de subsidie regeling MVI-Energie voor uw innovatieproject kunnen betekenen. Spreek hier ook met andere partijen, vind mogelijke samenwerkingspartners én raak geïnspireerd door de pitches van de projecten waarin men reeds maatschappelijk verantwoord innoveert. Ervaringen van de initiatiefnemers en betrokkenen, hun adviezen, do's & don'ts.

Ochtend: 'Actieonderzoek' of 'Leren van projecten MVI-Energie'
Kies in de ochtend voor de workshop 'Actie-onderzoek' óf de kennisbijeenkomst van projectleiders van MVI-Energieprojecten.

Workshop 'Actieonderzoek'
Hoe organiseer je actieonderzoek in een MVI-context en wat levert dit op? Actie-onderzoek is een oplossingsgerichte vorm van praktijkonderzoek. Behalve om observeren en interpreteren gaat het bij dit type onderzoek ook om zelf deelnemen aan het proces.

Kennisbijeenkomst 'Leren van projecten MVI-Energie'
Doel van de kennisbijeenkomst van projectleiders van MVI-Energieprojecten uit eerdere jaren is om het leren uit eerdere projecten te vergemakkelijken. Voor mensen die al eerder een project uitvoerden binnen MVI-Energie én andere belangstellenden die van deze groep willen leren.

Middag: toelichting subsidieprogramma
In de middag hoort u alles over het subsidieprogramma MVI-Energie. Kies uit één van de 3 sessies die elk gaan over een programmalijn:

  1. Vernieuwende en verbindende werkwijzen die anders omgaan met weerstand
  2. Vernieuwing van het innovatiesysteem / ketens
  3. Gebruiker-gedreven prototyping van energie-innovaties

Inschrijven
U kunt zich hier inschrijven.

We hopen u op 6 juni in Het Huis Utrecht te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Martine Verweij
RVO-Programmamanager MVI-Energie
Topsector Energie


 

Date: 
Tuesday, 06 June 2017
Location: 
Het Huis Utrecht, Boorstraat 107, Utrecht