Symposium KNAW en AcTI

 

Datum:

9 december 2019 van 19:00 tot 21:00 uur

Locatie:

KNAW, Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam

 

Hoewel autonoom vervoer steeds dichterbij komt, rijden er nog geen zelfrijdende auto’s door onze straten. Hoe kan dat? Sprekers belichten de uitdagingen in het realiseren van autonoom vervoer vanuit verschillende invalshoeken.

Terwijl meerdere grote bedrijven er al geruime tijd op volle kracht aan werken, bijten ingenieurs, juristen, verkeerskundigen en ethici hun tanden erop stuk, en bereiden overheden en verzekeringsmaatschappijen zich voor op deze nieuwe technologie van autonoom vervoer. Blijkbaar is het zowel technologisch als maatschappelijk een flinke uitdaging om autonoom vervoer te realiseren.

Met onder meer:

  • Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van mens en techniek, Universiteit Twente
  • Jorrit Kuipers, ingenieur, RobotTUNER, CTO
  • Henk Nijmeijer, hoogleraar Mechanical Engineering, Dynamics and Control, Technische Universiteit Eindhoven
  • Eric Tjong Tjin Tai, hoogleraar Privaatrecht, Universiteit Tilburg


Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Over AcTI

De Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) is de Nederlandse Academy of Engineering. Een unieke en onafhankelijke vereniging van op persoonlijke titel gekozen leden afkomstig uit het bedrijfsleven, universiteiten en onderzoeksinstellingen. AcTI-leden zijn personen met gezag en betrokken bij maatschappelijke, economische en culturele vraagstukken rond techniek en innovatie en hebben een bewezen track-record in de technische en toepaste wetenschappen en/of op wetenschap en technologie gebaseerde innovatie. AcTI werkt nauw samen met de KNAW.

 

Date: 
Monday, 09 December 2019
Location: 
KNAW, Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam